Суд заарештував Крючкова і встановив заставу 7 млн гривень

Солом’янський районний суд обрав запобіжним заходом для колишнього депутата Верховної Ради, екс-голови правління ПрАТ “Холдингова компанія “Енергомережа” Дмитра Крючкова, арешт на 45 днів і встановив як альтернативу заставу 7 млн ​​гривень.

Таке рішення суд оголосив у середу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд обрати йому арешт і заставу понад 340 млн гривень.

При цьому суд лише частково задовольнив клопотання САП.

В квітні 2018 року в Німеччині затримали колишнього депутата Верховної ради Дмитра Крючкова. Його підозрюють у фінансових махінаціях через компанію “Енергомережа”.

Раніше в НАБУ повідомляли, що “Запоріжжяобленерго” в 2015 році поступилося цій фірмі борги великих споживачів. ”Енергомережа” отримала гроші від боржників, однак з обленерго не розплатилася.Таким чином, за даними слідства, державі було завдано збитків на суму понад 346 млн гривень.

Журналістам Крючков повідомив, що передавав 50-75% прибутку від корупційної схеми президенту Петру Порошенку та його соратнику нардепу Ігорю Кононенко.

Сьогодні в Солом’янському районному суді в ході засідання Крючков розповів про зустрічі з Ігорем Кононенко, в ході якої обговорювалися робота з обленерго та “Центренерго”.