Савченко стверджує, що більше до в’язниці не сяде

Народний депутат України Надія Савченко заявила, що до в’язниці більше не сяде.

Про це вона сказала в ефірі каналу “112 Україна”.

“Коли мене посадили до в’язниці, моя сестра прийшла, вона сказала: “Надю, я вже все це проходила, це настільки важко, це знову передачі, знову СІЗО”… Я їй сказала, Віро, не переживай, цього разу я буду сидіти не два роки, а рік”. Я об’єктивно це говорила. Я розуміла, що менше не вийде, і більше не буде”, – зазначила Савченко.

арламентарій додала: “Тепер я абсолютно спокійно Вірі сказала, що більше я у в’язницю не сяду. І я в неї не сяду”, – зазначила Савченко.

Нагадаємо, у ніч на 16 квітня Надію Савченко, підозрювану в організації теракту, та іншого фігуранта цієї справи Володимира Рубана випустили з-під варти.

Надію Савченко підозрюють у підготовці терактів у сесійній залі Верховної Ради. За словами Луценка, слідство має докази того, що вона планувала знищити бойовими гранатами дві ложі, а за допомогою автоматів добивати тих, хто виживе. Також генпрокурор повідомив, що Савченко з Рубаном збиралися обстріляти кортеж президента Петра Порошенка з гвинтівки “Топаз”, яку виготовили в “ДНР”.

Сама ж Савченко заявляє, що планувала тільки “політичну провокацію”. А під час судового засідання 23 березня вона заявила про глибоку зневагу до президента, уряду та нардепів.

Володимир Рубан був затриманий 8 березня на лінії розмежування під час перевезення великої партії зброї. Його звинувачують у підготовці терактів у центрі Києва, плануванні державного перевороту і незаконному поводженні зі зброєю. 9 березня київський суд заарештував Рубана на 60 діб без права внесення застави. Потім його арешт неодноразово продовжували.