Єврокомісія дозволила металургійній групі з активами в Україні продати сім заводів

Європейська комісія затвердила угоди із продажу семи металургійних і прокатних підприємств групи ArcelorMittal в шести країнах Європи британській компанії Liberty House.

Про це повідомляє Metalinfo.

Продаж цих активів було здійснено відповідно до вимог Європейської комісії з конкуренції. Вона затвердила укладену в 2017 році угоду про те, що ArcelorMittal викупить націоналізований італійською владою металургійний комбінат Ilva лише за умови, що транснаціональна група продасть частину активів у Європі, щоб зменшити своє домінування на регіональному ринку листового прокату.

Liberty Steel придбала виставлені на продаж активи ArcelorMittal в 2018 р. у два прийоми. Як тепер повідомляє британська група, її потужності з виробництва прокату в Європі в результаті подвоїлися і досягли 15 млн. т на рік. Це третій показник в регіоні, що поступається тільки ArcelorMittal і створюваному спільному підприємству Tata Steel і Thyssenkrupp.

Як повідомлялося, в 2018 році підприємству АрселорМіттал Кривий Ріг, що входить до групи компаній ArcelorMittal, загрожувало банкрутство.