Міжнародний трибунал з морського права розгляне справу моряків 10 травня

Міжнародний трибунал з морського права призначив слухання України проти Росії 10-11 травня.

Президент Міжнародного трибуналу з морського права визначив дати слухань у справі про застосування тимчасових заходів щодо РФ за порушення імунітетів трьох українських військово-морських кораблів і 24 членів їх екіпажів. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль у Facebook.

“Публічні слухання відбудуться 10-11 травня 2019 року”, – повідомила Зеркаль.

За її словами, процедурний наказ буде опубліковано на сайті Трибуналу.
Раніше повідомлялося, що Україна і РФ в Гаазі обговорили звільнення моряків. Російська сторона кардинально змінила тон розмови на зустрічі за позовом до Міжнародного трибуналу ООН з морського права, кажуть в МЗС України.

Минулого тижня стало відомо, що Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права з проханням ввести заходи проти Росії і з вимогою звільнити три кораблі і 24 військовослужбовців, які були захоплені біля Керченської протоки.

Своєю чергою, МЗС РФ звинуватив Україну в “недобросовісності”. У Москві вважають, що Київ використовує ситуацію з захопленням кораблів “у внутрішньополітичних цілях”. Також російська сторона вважає, що “Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду керченського інциденту”.