Deutsche Bank передає слідству документи про позики компанії Трампа

Deutsche Bank почав передавати слідчим документи, пов’язані з фінансами президента США Дональда Трампа.

Ряд матеріалів отримано прокуратурою штату Нью-Йорк, повідомили в середу, 24 квітня, агентство AFP і телеканал CNN з посиланням на неназваних співрозмовників, знайомих з ситуацією. Банк зберігає прихильність до співробітництва в рамках проведеного розслідування, заявив представник фінансового інституту.

У березні генеральний прокурор штату Летиція Джеймс запросила у найбільшого німецького приватного банку документи за позиками, які були видані основній компанії Дональда Трампа The Trump Organization. Зокрема, мова йшла про засоби, що мають відношення до Trump International Hotel у Вашингтоні, Майамі і Чикаго. Крім того, генпрокурор штату вимагає від Deutsche Bank матеріали, пов’язані з наміром основної компанії Трампа придбати футбольний клуб “Баффало Біллс”. У 2014 році The Trump Organization відмовилася від планів покупки клубу.

Deutsche Bank викликаний до Конгресу США

Конгрес США також вивчає відносини президента США і найбільшого німецького приватного банку. Так, раніше в квітні комітети Палати представників з розвідки та фінансів направили повістки Deutsche Bank і ряду інших кредитних установ в рамках розслідування справи про фінанси Трампа. Йшлося про підозри у можливому впливі на Трампа, членів його сім’ї або помічників з боку іноземних суб’єктів, в тому числі Росії.

За даними газети The New York Times, фірми Трампа протягом багатьох років отримували вигоду від російських інвестицій.

Можливе “використання американської фінансової системи в незаконних цілях викликає дуже серйозну стурбованість”, заявила голова комітету Палати представників з фінансів Максін Уотерс.

Deutsche Bank стане “відправною точкою” в розслідуванні можливої ​​причетності The Trump Organization до відмивання грошей, підкреслив глава комітету з розвідки Адам Шифф.

У свою чергу, син президента США і виконавчий віце-президент The Trump Organization Ерік Трамп назвав повістки Конгресу “безпрецедентним зловживанням владними повноваженнями”, а також “черговою спробою конгресменів-демократів атакувати президента і його сім’ю в політичних цілях”.

Раніше з’ясувалося, що Трамп має боргові зобов’язання перед Deutsche Bank Trust Company Americas на суму не менше 130 млн доларів (в перерахунку – 115 млн євро), що стосуються нерухомості.