Олігарх-утікач, регіонал Олександр Онищенко планує повернутися до України

Скандальний олігарх-утікач, регіонал Олександр Онищенко обіцяє невдовзі повернутися до України, щоб розповісти «всю правду» про Президента Петра Порошенка.

Таку заяву Онищенко зробив в інтерв’ю виданню «Страна».

«Так, я планую повернутися. І скоро. Готуюся. З’їздив на тренування. Погладив сорочку. Відправив листа антикорупційним прокурорам. Готуюся розповісти про корупцію Петі. Готуюся до чесного суду. Що змінилося за три роки? Нічого, крім надії на справедливий суд. І час. Час показав, що «газова справа» – пусте. Оскільки через п’ять років усе, що встигли зробити прокурори, – передати документи в суд», – заявив він.

Онищенко підкреслив, що правильно зробив, що поїхав. За його словами, до останнього часу у нього не було шансу ні на що.

«Порошенко тиснув на суди, він керував судами, погрожував і платив суддям. Я не шкодую, що почав викривати і розповідати правду про цього злодія. Перше, що трапилося після того, як я дав «Страні» інтерв’ю (про те, як президент купує голосування в Раді), вийшли на прес-конференцію ручні клоуни президента – генпрокурор Луценко і глава СБУ Грицак. Перший звинуватив мене в сепаратизмі, другий – у державній зраді. І понеслося. Я почав захищатися. Потім до мене прислали переговірників з умовою – мочити майбутнього кандидата в президенти Юлію Тимошенко. Була ще низка безглуздих гінців із порожніми деклараціями», – розповів нардеп.

«Я приїду, щоб довести розпочате до кінця», – додав Онищенко.

Олександр Онищенко – олігарх-мільярдер, колишній народний депутат від «Партії регіонів». Підозрюваний в організації «газової схеми», за якою бюджет України втратив майже 2 млрд грн. Понад 2 роки переховується від українського правосуддя за кордоном.