ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками з усіх 199 окружкомів і з закордонного виборчого округу

Центрвиборчком прийняв протоколи з мокрими печатками з усіх 199 окружкомів і з закордонного виборчого округу.

Про це повідомив кореспондент “112 Україна“.

Згідно з повідомленням кореспондента, ЦВК продовжить засідання о 12:30, тоді очікується оголошення результатів виборів на закордонному виборчому окрузі.

“Прийняли всі протоколи з мокрими печатками, навіть той один уточнений з Запорізької ОВК… Прийняли всі протоколи з закордонних виборчих дільниць, тому зараз у ЦВК складуть протокол про підсумки голосування у закордонному виборчому окрузі і повинні підписати всі це сьогодні. О 12:30 продовжиться засідання”, – повідомив кореспондент.

Нагадаємо, що згідно з даними, отриманими після обробки 100% електронних протоколів, Володимир Зеленський набирає 73,22% голосів, Петро Порошенко – 24,45%. Всього в голосуванні взяли участь 18 млн 63 тис. 850 громадян України.

Володимир Зеленський вчора записав відеозвернення, в якому звинуватив Центральну виборчу комісію у затягуванні оголошення результатів виборів президента України нібито з метою, щоб інавгурація була призначена на дату, коли за законом вже не можна буде розпустити Верховну Раду.

Центральна виборча комісія у відповідь заявила, що звинувачення Володимира Зеленського в затягуванні оголошення результатів виборів президента для неможливості розпуску Верховної Ради є безпідставними, і заперечила, що, навпаки, працює в безпрецедентно швидкому режимі.

За законом комісія зобов’язана встановити результати виборів до 1 травня включно.