Глава МЗС Британії закликав посилити тиск на Росію і Венесуелу

Захід повинен посилити тиск на владу Венесуели, а також на Росію, яка підтримує уряд цієї країни, заявив глава МЗС Британії Джеремі Хант.

“Ми повинні посилити тиск на режим (владу Венесуели – ред.), включаючи санкційний потенціал. Також ми засуджуємо і повинні посилити тиск на тих, хто підтримує режим (Ніколаса) Мадуро, зокрема, Росію, яка направила військовослужбовців у Каракас… Їх дії не несуть нічого, крім страждань для венесуельського народу від рук режиму Мадуро”, – сказав Хант на прес-конференції в Лондоні в середу після переговорів з главою держдепартаменту США Майком Помпео.

За словами міністра, Британія намагається донести свою позицію з цього питання до Росії, яку Лондон звинувачує у втручанні в політичний процес у Венесуелі.

У Венесуелі 21 січня почалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро незабаром після приведення його до присяги. Глава Національної асамблеї, підконтрольної опозиції, Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим главою держави. Ряд країн Заходу на чолі з США заявили про визнання Гуайдо. У свою чергу Мадуро назвав главу парламенту маріонеткою США. Росія, Китай і ряд інших країн підтримали Мадуро як легітимного президента.