НАБУ притягнуло до відповідальності двох своїх детективів

Двох детективів НАБУ, яких викрили на перешкоджанні здійсненню професійної діяльності адвоката, притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“Двох детективів Головного підрозділу детективів НАБУ, яких викрили на перешкоджанні здійсненню професійної діяльності адвоката, притягнуто до дисциплінарної відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одного з них, керівника відділу детективів, застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність.

Крім того, другому детективу цього ж відділу оголошено догану.

“Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто працівника Управління спеціальних операцій. Відповідні накази Директор Національного бюро підписав 3-6 травня 2019 року”, – додали у НАБУ.

У відомстві нагадали, що події, які стали приводом для притягнення детективів до дисциплінарної відповідальності, відбулись у лютому 2019 року. За цими фактами Управління внутрішнього контролю НАБУ провело службове розслідування, а його висновки передали на розгляд Дисциплінарної комісії.

У свою чергу, члени комісії, в тому числі представники Ради громадського контролю, побачили в діях детективів НАБУ ознаки дисциплінарного проступку та надали відповідні висновки на розгляд директору НАБУ для ухвалення рішення.

“Ми проаналізували ситуацію, що склалася, обговорили її з представниками адвокатської спільноти під час засідання Ради громадського контролю. Провели роз’яснювальну роботу з детективами і плануємо в майбутньому співпрацювати в цьому напрямку з адвокатами”, — зазначив директор НАБУ.