У Львівському Палаці Мистецтв відбудеться Дитячий форум – Фестиваль дитячого читання «Книгоманія»

17-19 травня у Львівському Палаці Мистецтв відбудеться Дитячий форум – Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» – одна з найбільших книжкових подій в Україні для дітей.

Дитячий форум – Фестиваль «Книгоманія» – це 3 дні читання, конкурсів, квестів, ігор, майстер-класів, наукових дослідів, спортивних розваг, подій для батьків та освітян, а також книжкові новинки для дітей від українських видавців.

Організовують фестиваль Український інститут книги, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада та Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв».

Організатори очікують цього року понад 7 тисяч відвідувачів – дітей з батьками, а також вихователів, вчителів, бібліотекарів, та переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019» з 18 областей України.

Крім програми для дітей, в рамках Дитячого форуму відбудеться кілька дискусій для фахівців з дитячої літератури.

Цього року Дитячий форум відбувається у форматі великої  гри «Супергерої рятують планету». Основна місія цьогорічного заходу – здобути суперсили, стати Супергероєм та врятувати Планету «Книгоманія» від екологічної катастрофи. Учасниками гри можуть стати діти від 6-ти років. Пройшовши завдання у будь-якому із восьми просторів Дитячого форуму чи в усіх, вони здобувають відповідну суперсилу та стають Рятівниками, Героями та Супергероями.