Тернопільські поліцейські затримали злочинну групу, яка викрадала елітні автомобілі в Європі

Тернопільські поліцейські затримали злочинну групу, яка викрадала елітні автомобілі в Європі, змінювали номери та перепродувала в Україні.

Як повідомили у відділі комунікації обласного управління Нацполіції, діяльність підозрюваних оперативники відстежували понад півроку.

За даними слідства, організував незаконний заробіток 34-річний уродженець Чорткова на Тернопільщині, який уже притягувався до відповідальності за автомобільні шахрайства. Він зібрав групу з раніше судимих злочинців – уродженців Львівщини, Київщини, Чернівців та Волині.

«Підозрювані впродовж тривалого часу перебивали номери агрегатів на автомобілях елітного класу, викрадених в Іспанії, Італії та в інших країнах Євросоюзу. Після цього автівки перепродували в Україні. Працювала група на території Тернопільської та Волинської областей», – повідомили у поліції.

<nbsp;>

Під час спецоперації оперативники провели 26 санкціонованих обшуків. У фігурантів угруповання вилучили шість елітних іномарок – «Toyota Auris» і «RAV-4», три «Lexus NX 300h» та «Audi Q5».

<nbsp;>

Серед іншого виявили вогнепальну зброю з оптичними прицілами та глушниками, набої, GPS трекери, сканери, радіостанції, понад тридцяти мобільних телефонів та майже півсотні сім-карт різних мобільних операторів.

<nbsp;>

За місцем проживання одного з організаторів знайшли також верстат для перебивання номерних агрегатів, документи на іномарки та номерні знаки.

<nbsp;>

Трьом активним учасникам незаконного бізнесу оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 («Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 290 ККУ («Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу»).

Одному із підозрюваних обрали запобіжний захід із призначенням застави, щодо інших двох тривають слухання в суді.