Суд заочно заарештував підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

Слідчим суддею Шевченківського районного суду міста Києва сьогодні було винесено постанову про обрання запобіжного заходу Олексію Левіну, який є одним із фігурантів справи вбивства Катерини Гандзюк, у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган в Facebook.

Як наголошується, повний текст постанови буде оприлюднений в четвер, 23 травня, а сама постанова набуде чинності через п’ять днів.

Після вступу в силу судового постанови, Генеральною пракуратурою буде надано екстрадиційний пакет документів Національного бюро Інтерпол в Україні, і Олексія Левіна буде оголошено в міжнародний розшук.

31 липня 2018 року на радника мера Херсона Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку – громадську діячку облили кислотою. На початку листопада на 34-му році життя Гандзюк померла через поліорганну недостатність та хімічні опіки 30-39% тіла.

Генеральна прокуратура України 8 травня скерувала до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох осіб, яких обвинувачують у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк. У ГПУ повідомляли, що підозрювані у вчиненні нападу визнали свою провину і надали покази.

Голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк.