У Пентагоні заявили, що США вдалося запобігти можливості атак з боку Ірану

Рівень загрози для США з боку Ірану залишається високим, однак Вашингтону вдалося змусити Тегеран утриматися від реалізації планів по нанесенню ударів по американцям в регіоні.

Про це заявив у вівторок журналістам у Пентагоні виконуючий обов’язки міністра оборони США Патрік Шанахан.

“Я думаю, що зроблені нами кроки були дуже обережними, ми заблокували можливість здійснення Іраном атак на американців, і це дуже важливо, – наводить агентство Reuters слова Шанахана. – Я б сказав, що рівень загрози залишається високим, і наше завдання – домогтися того, щоб іранці не допустили прорахунку”.

Адміністрація президента Дональда Трампа в якості сигналу владі Ірану направила ударну групу ВМС на чолі з авіаносцем Abraham Lincoln, а також стратегічні бомбардувальники B-52 в зону оперативної відповідальності Центрального командування ЗС США, куди входять, перш за все, Близький Схід і Центральна Азія. У Вашингтоні підкреслили, що не прагнуть до конфлікту з Тегераном, але готові захищати своїх військовослужбовців, дислокованих в регіоні. У Пентагоні назвали цей крок “відповіддю на свідчення підвищеної готовності з боку Ірану до проведення наступальних операцій проти сил США і американських інтересів”.

В опублікованому у вівторок інтерв’ю телекомпанії CNN глава іранського МЗС Джавад Заріф заявив, що Вашингтон веде “небезпечну гру”, нарощуючи свою військову присутність в районі Перської затоки. За його словами, розгортання “всієї цієї військової техніки на невеликому просторі саме по собі передбачає можливість виникнення надзвичайних ситуацій”.