У команді Зеленського обговорювалося питання взяття президентом під особистий контроль розслідування справ Майдану

У команді президента України Володимира Зеленського обговорювалося питання взяття главою держави під особистий контроль розслідування справ Майдану.

Про це представник команди президента Денис Монастирський повідомив на VI зустрічі Парламентсько-Громадської платформи, передає Уніан.

На запитання, чи вбачають у команді Зеленського необхідність дорозслідування справ Майдану, Монастирський відповів: ”Ми розуміємо, що в кожного органу є своя компетенція, і ми розуміємо, що в даному випадку та команда президента, яка прийшла, вона не має компетенції розслідувати ці справи”.

За словами Монастирського, розслідування проводиться частково Генеральною прокуратурою і відповідним її підрозділом. При цьому він зауважив, що правоохоронна система перебуває на етапі реформування, зокрема повноваження слідчих органів прокуратури мають перейти до Державного бюро розслідувань.

”І поки що ми також розуміємо, що цей орган (ДБР) знаходиться на етапі дуже тяжкого становлення, і чи готовий він прийняти ці справи з тим складом слідчих, які має, я зараз не готовий дати оцінку”, – сказав Монастирський.

”З моєї точки зору, ці справи мають бути на персональному контролі президента. Це перше. Конкретно ми про це говорили з керівництвом Адміністрації президента”, – повідомив Монастирський і додав, що справи Майдану залишаються невирішеними і ”в підвішеному стані”.