Трамп дозволив розсекретити інформацію про розслідування Мюллера

Президент США Дональд Трамп у четвер видав розпорядження, яке дозволяє генеральному прокурору Вільяму Барру розсекретити будь-яку інформацію, яку він визнає доцільною, коли він буде проводити огляд подій, що спонукали ФБР почати розслідування зв’язків між виборчою кампанією Дональда Трампа 2016 року і Росією.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

“Сьогодні на прохання і рекомендації Генерального прокурора Вільяма Барра, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп доручив розвідувальному співтовариству негайно і у повній мірі співпрацювати з розслідуванням Генерального прокурора обставин початку розгляду розслідування Мюллера – президентських виборів 2016 року”, – йдеться в мікроблозі американського президента.

Генеральному прокурору також були передані всі повноваження з розсекречення інформації, що стосується цього розслідування, у відповідності з встановленими стандартами обробки секретної інформації.

Відзначається, що це рішення допоможе забезпечити умови, за яких всі американці зможуть дізнатися правду про події, які спонукали ФБР розпочати розслідування зв’язків між кампанією Дональда Трампа у 2016 році і Росією.