ПОРОШЕНКО ЗАКЛИКАВ КАБМІН, ГПУ ТА НАБУ НЕ ЗВОЛІКАТИ У ПИТАННЯХ БОРОТЬБИ З КОРУПЦІЄЮ

Президент Петро Порошенко заявив про неприпустимість неефективних дій у запобіганні корупції, а також про необхідність залучення до відповідальності виявлених корупціонерів.

Про це йдеться в листі глави держави до прем’єр-міністра, генерального прокурора і директору Національного антикорупційного бюро, передає прес-служба президента.

У листі Порошенко нагадує, що високопоставлені чиновники – голова Держслужби зайнятості Ярослав Кашуба та заступник директора департаменту державної експертизи Держслужби експертного контролю Сергій Головатий – були затримані на отриманні хабарів.

“Розкрито причетність до корупційних дій голови Держслужби експертного контролю Юрія Терещенка – в ході проведення обшуку за місцем його проживання виявлено частину грошових коштів, які були передані напередодні Головатому в якості хабара”, – йдеться в повідомленні.

Однак затримані чиновники вийшли на свободу і поновлюються на посадах, констатує президент.

“Вважаю неприйнятним бездіяльність правоохоронних органів та керівництва уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у вчиненні корупційних злочинів, повинні звільнятися з посади або, щонайменше, бути відсторонені від виконання посадових обов’язків на час проведення слідства і суду. Чекаю мати змогу ефективно реакції на зазначені факти “, – йдеться в листі.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.