ДБР зареєстрував другу заяву Портнова проти Порошенка

Слідчі Державного бюро розслідувань почали дві кримінальні провадження за заявами екс-заступника глави АП часів Януковича Андрія Портнова, який 19 травня повернувся в Україну після п’ятирічної відсутності, по відмиванню коштів і несплаті податків на “Кузнею на Рибальському”.

Про це кореспонденту УНН повідомили в прес-службі ДБР.

“За результатами розгляду звернення Портнова, Державним бюро розслідувань до Єдиного реєстру розслідувань 23 травня були внесені відомості за двома можливими правопорушеннями. Досудове розслідування триває”, – відзначили в прес-службі відомства.

При цьому в ДБР додали, що одне з зареєстрованих проваджень стосується вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.209 КК з приводу можливого скоєння легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом службовими особами, які займали або займають особливо відповідальне становище в органах державної влади.

Друге провадження стосується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 статті 212 КК з приводу можливого вчинення дій щодо ухилення від сплати податків посадовими особами, які займали або займають особливо відповідальне посадове становище в органах державної влади.

Нагадаємо, екс-заступник глави АП часів Януковича Андрій Портнов, який 19 травня повернувся в Україну після п’ятирічної відсутності, заявив, що подасть заяву в ДБР щодо відмивання коштів і несплаті податків на “Кузні на Рибальському”. 23 травня, він передав обіцяну заяву в ДБР.