ЄС закликав українську владу активізувати зусилля щодо проведення реформ

В ЄС закликали українську владу активізувати зусилля по знаходженню консенсусу і зосередитися на реформах.

Про це йдеться в заяві в заяві представництва Євросоюзу, погодженому з главами місій ЄС в Україні, який поширила прес-служба.

“ЄС закликає українську владу, а також всі політичні партії об’єднатися, щоб гарантувати, що процес реформ в Україні продовжується з новою силою. Це життєво важливо для майбутнього України, для демократичного розвитку держави та її народу. Економічне відновлення України вимагає подальшого поліпшення ділового клімату, а також подальшої народної підтримки реформ, що приводяться в рух урядом. Зокрема, Україна терміново потребує надійних і конкретні результати в боротьбі з корупцією. Одним з основних напрямків у цьому відношенні є прозорість відбору та призначення керівників державних підприємств у їх фінансовій звітності, а також кроки в напрямку приватизації або ліквідації деяких з цих підприємств, у відповідності з програмою для макроекономічної і фінансової стабілізації домовилися з міжнародними фінансовими інститутами”, – заявили в Євросоюзі.

Як наголосили в ЄС, реалізація цієї програми реформ, разом з посиленням демократії та верховенства права, як це передбачено в Угоді про асоціацію, потребує узгодження зусиль з реформування у всіх секторах.

“Україні також буде необхідно подвоїти свої зусилля по створенню політичного консенсусу в рамках демократичних інститутів. Європейський союз та його держави-члени надають значну фінансову і технічну підтримку в Україну для цих реформ і готові продовжувати підтримку виділених реформ. У цей критичний момент, політичні лідери України повинні забути про свої розбіжності і спільно зосередитися на продовження реалізації програми реформ”, – наголошується в заяві.

“Єдність за такі необхідні реформи має стати пріоритетом для всіх політичних сил”, – резюмують в ЄС.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.