У Кишиневі тисячі людей прийшли на мітинг на підтримку Демпартії

Тисячі людей зібралися в неділю в Кишиневі біля будівлі уряду Молдови на мітинг на підтримку Демократичної партії, яка наполягає на проведенні дострокових парламентських виборів і відставки президента Ігоря Додона.

Тисячі людей приїхали в неділю до Кишинева з усіх кінців країни, щоб підтримати Демократичну партію Молдови. Люди, які ховаються від сильної спеки під парасольками, скандують “ДПМ!”, “Додон — зрадник!”.

Голова Демпартії Володимир Плахотнюк заявив, що Додон зобов’язаний піти у відставку, щоб дострокові вибори президента країни пройшли в один день з достроковими виборами парламенту.

Проросійська партія соціалістів Молдови і проєвропейський блок ACUM сформували в суботу парламентську більшість, і країна після трьох місяців очікування отримала новий уряд. Конституційний суд оголосив ці рішення незаконними, парламент у відповідь заявив про спробу перебувала при владі досі Демократичної партії через суддів узурпувати владу. У неділю тимчасово виконуючий обов’язки президента Павло Філіп підписав указ про розпуск парламенту і призначив дострокові вибори на 6 вересня.