Трамп заявив, що Лондону потрібен новий мер

Президент США Дональд Трамп в суботу черговий раз розкритикував мера Лондона Садка Хана, заявивши, що британській столиці потрібен новий градоначальник.

Глава Білого дому на своїй сторінці в Twitter зробив репост публікації британської журналістки і блогера Кеті Хопкінс про те, що в Лондоні менш ніж за 24 години в результаті нападів загинули три людини, ще троє отримали поранення. “Лондону якомога швидше потрібен новий мер. Хан – це справжня катастрофа, і буде тільки гірше!”- прокоментував запис Хопкінс американський президент.

Садік Хан відноситься до числа критиків політики Трампа. На початку червня перед візитом президента США до Великобританії у своїй статті, опублікованій в неділю газетою Observer, Хан помістив Трампа в один ряд з правими європейськими політиками, які прибігли до риторики, яка, за словами лондонського мера, була популярна у фашистів у першій половині XX століття. За словами Хана, хоча Великобританія і США є союзниками, яких об’єднують особливі відносини, британським властям необхідно було відкрито висловити свою стурбованість з приводу політики Трампа і не варто з помпою зустрічати главу держави, “чиї дії йдуть всупереч ідеалам свободи, в тому числі свободи віросповідання і рівності, на яких була побудована Америка”.

На наступний день Трамп на своїй сторінці в Twitter назвав мера столиці Великобританії невдахою, заявивши, що він “у всіх відносинах погано працює” на своєму посту, і йому варто сконцентрувати увагу на злочинності в Лондоні”. При цьому президент США повторив, що Хан нагадує йому ще одного його критика – мера Нью-Йорка Білла де Блазіо, з тією різницею, що Хан нижче ростом.