Facebook розкрив подробиці запуску власної криптовалюти

Компанія Facebook оголосила про створення спеціального підрозділу Calibra, яке займеться фінансовими послугами у всіх сервісах, що належать інтернет-гігантові, йдеться в прес-релізі Facebook.

У 2020 році Calibra запустить перший продукт – цифровий гаманець для криптовалюти Libra, над створенням якої з 2018 року працює Facebook.

Цифровий гаманець інтегрують в месенджери Facebook і WhatsApp. Також він буде доступний у вигляді окремого додатка. Власники таких гаманців зможуть не тільки витрачати і пересилати гроші, але і зберігати їх, відзначається в матеріалах компанії.

Отримати цифровий гаманець зможе будь-який власник смартфона, пообіцяв Facebook. Надалі Компан запропонує додаткові фінансові сервіси підприємцям і фізичним особам: за допомогою цифрового гаманця вони зможуть оплачувати рахунки в «один дотик», оплачувати поїздки в громадському транспорті, чи не носячи із собою проїзний, або купити чашку кави, не розраховуючись карткою або готівкою.

Facebook обіцяє, що запровадить сучасні засоби захисту грошей користувачів від шахраїв, які використовують банки. Для доступу до гаманця доведеться проходити процедуру верифікації, автоматизовані системи відстежуватимуть операції з гаманцем для запобігання розкрадань. Користувачі, які втратили телефон або пароль, зможуть звернутися в службу підтримки, яка буде вирішувати проблему в режимі реального часу. Всім постраждалим від шахраїв з криптовалюта Libra Facebook буде пропонувати компенсації. Facebook обіцяє, що його підрозділ не буде ділитися персональними даними користувачів і фінансовою інформацією про них з будь-яким іншим підрозділом компанії або третіми особами за винятком випадків, коли того вимагає дотримання законодавства. Також в компанії обіцяють, що не зорієнтувати для власників гаманців рекламу або добірки інших продуктів Facebook.

Visa, Mastercard і Paypal вкладуть по $ 10 млн в створення криптовалюту Facebook

За даними FT, у Facebook є угоди з 28 компаніями, що працюють в різних сферах бізнесу, електронної комерції та фінансових послуг. До запуску криптовалюти соцмережа планує довести число інвесторів до 100, пише газета з посиланням на джерела в цих компаніях. Уже відомо про те, що в проекті візьмуть участь три найбільші платіжні системи: Visa, Mastercard і Paypal, писав WSJ. Разом з Uber, який також зацікавився Libra, вони вкладуть приблизно по $ 10 млн в її розробку.