Китай і США відновлюють торгові переговори

Китай і США відновлюють торгові переговори напередодні зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНР Сі Цзіньпіна на наступному тижні.

Про це повідомляє Reuters.

“У мене була дуже гарна телефонна розмова із президентом Сі Цзіньпіном. На наступному тижні в нас буде розширена зустріч в G-20 в Японії. Наші команди почнуть переговори до нашої зустрічі”, – сказав Трамп в своєму пості у Twitter.

Had a very good telephone conversation with President Xi of China. We will be having an extended meeting next week at the G-20 in Japan. Our respective teams will begin talks prior to our meeting.

  Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 18, 2019

Китай, який раніше відмовився коментувати перспективи торговельних переговорів з США, підтвердив, що зустріч Сі Цзіньпіна і Трампа відбудеться.

Переговори про укладення широкої угоди припинилися минулого місяця після того, як офіційні особи США звинуватили Китай у відступі від раніше узгоджених зобов’язань. Більш того, Вашингтон зажадав від Пекіна конкретних змін у китайському законодавстві, а Пекін заявив, що не піде на цей крок, тому що це завдає шкоди його інтересам.

З тих пір взаємодія між двома сторонами була обмеженою. Трамп неодноразово погрожував підняти тарифи на китайські товари. Зокрема, на початку травня президент США повідомив, що тарифи повинні збільшитися на 25% і перелік товарів, на які будуть поширюватися нові мита, буде розширено.

Китай, зі свого боку, заявив, що вживе необхідних заходів у відповідь на дії США.

Тим не менш, ескалації в сфері торговельних відносин хочуть уникнути підприємства в обох країнах.

Через суперечності між двома найбільшими економіками світу постраждали фінансові ринки, і світовій економіці в цілому було завдано значних збитків.