В Женеві стартує чергова сесія Ради ООН з прав людини

У Женеві в понеділок, 24 червня, стартує чергова сесія Ради ООН з прав людини.

Як повідомляє Центр новин ООН, учасники заходу, серед іншого, обговорять ситуацію з правами людини в Білорусі, Грузії і в Україні, доповіді про обставини вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашукджі, про боротьбу з корупцією, про ранні шлюби і стеження в століття цифрових технологій – загалом близько 60 тематичних доповідей, а також доповіді про ситуацію в окремих країнах.

Зокрема, на 10 липня заплановано усну оновлену доповідь верховного комісара ООН з прав людини по Україні і діалог на цю тему, а на 11 липня – аналогічне засідання по Грузії.

До порядку денного також включено питання боротьби з героїзацією нацизму і неонацизмом, запобігання геноциду, захисту прав корінних народів, боротьби з торгівлею жінками та дітьми, запобігання ранніх шлюбів, захисту внутрішньо переміщених осіб, боротьби з корупцією і багато інших актуальних проблем у сфері прав людини.

41-та сесія Ради з прав людини триватиме до 12 липня.

Рада ООН з прав людини була створена замість однойменної Комісії за результатами Саміту ООН у 2005 році. Це орган Генеральної асамблеї ООН. Рада збирається регулярно, не менше трьох разів на рік. У складі Ради з прав людини – 47 держав.