Прем’єр Франції: санкції щодо Росії можуть скасувати в будь-який момент

Антиросійські санкції – це тимчасовий етап, ці заходи можуть бути скасовані в будь-який момент. Про це повідомив у понеділок прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп на прес-конференції з російським колегою Дмитром Медведєвим, який відвідав Францію з одноденним візитом.

“Це тимчасовий етап, який може бути скасований в будь-який момент. Ми знаємо, чому ці санкції були введені. Я думаю, що Росія про це знає також. Ми повинні використовувати будь-яку можливість, щоб диверсифікувати наші відносини”, – сказав Філіп.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, сьогодні на пленарній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, будуть голосувати за резолюцію, яка не тільки відкриє шлях до одностороннього повернення російської делегації до ПАРЄ, а і дозволить деяким російським депутатам обійти санкції ЄС.

20 червня 2019 року, Комітет постійних представників ЄС (COREPER) схвалив рішення про продовження на 12 місяців санкцій проти РФ.

Як відомо, у грудні ЄС продовжив економічні санкції проти Росії у зв’язку з невиконанням нею Мінських угод до 31 липня 2019 року.

Санкції включають заборону на імпорт продукції з Криму чи Севастополя в ЄС, інвестиції в Крим або Севастополь, туристичні послуги на півострові (зокрема, європейські круїзні судна не можуть заходити в порти на Кримському півострові, крім надзвичайних ситуацій), експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання у Криму у транспортній, телекомунікаційній та енергетичному секторах, а також пов’язаних з розвідкою і видобутком нафти, газу та мінеральних ресурсів. Також ЄС забороняє надавати технічну допомогу, посередницькі, будівельні або інженерні послуги, пов’язані з інфраструктурою в цих секторах.