На навчаннях Sea Breeze будуть відпрацьовані дії з берегової та протиповітряної оборони

Міжнародні українсько-американські навчання Sea Breeze – 2019, які починаються в понеділок в акваторії Чорного моря, будуть сфокусовані на відпрацювання операцій берегової, протиповітряної оборони і морського перехоплення.

Про це повідомила в понеділок прес-служба посольства України в США.

Навчання проводяться за участю країн НАТО і партнерів. “Нинішні навчання сфокусовані на відпрацюванні проведення операції з врегулювання ситуації в кризових регіонах з акцентом на берегову оборону, протичовнових, протикатерних діях, на відпрацюванні протиповітряної оборони, протимінної діяльності і на морському перехопленні”, – йдеться в повідомленні посольства в Facebook.

Цього року у навчаннях, за даними української дипмісії, беруть участь понад 3 тис. військовослужбовців з 19 країн, у тому числі з США, Великобританії, Польщі, Італії, Туреччини, Франції, Грузії, Польщі. Провідну роль у підготовці навчань, зокрема виробленні сценарію їх проведення, грають США.

Планується, що Sea Breeze-2019 проходитимуть до 12 липня в північно-західній частині Чорного моря в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. За даними українського посольства, “7 липня участь у навчаннях візьме командування 6-го флоту Військово-морських сил США і представники Пентагону”.

Багатонаціональні військові навчання Sea Breeze проводяться в Україні з 1997 року. У минулому році маневри проводилися в Одеській і Миколаївській областях. У них були задіяні понад 2 тис. військовослужбовців, близько 30 кораблів і суден, ряд літальних апаратів з 19 країн.