СБУ затримало двох поліцейських під час одержання хабара

Поблизу Харкова співробітники Служби безпеки України затримали двох поліцейських під час одержання 10 тис. дол. хабара від представника комерційної структури.
Як повідомляє прес-центр СБУ, затриманими виявилися слідчі одного з міських відділів Національної поліції в Запорізькій області.
Оперативники Управління СБУ у Харківській області встановили, що посадовці вимагали від представниці комерційної структури Харкова 10 тис. дол.
За вказану суму неправомірної вигоди поліцейські обіцяли підприємцю закрити кримінальне провадження за нібито заволодіння майном комерсантів із Запорізької області. Зловмисники залучили колишнього працівника Харківського підрозділу поліції як посередника.
Співробітники спецслужби задокументували одержання посадовцями першої частини хабаря у розмірі 75 тис. грн.
Зазначається, що правоохоронці затримали двох слідчих згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у передмісті Харкова після отримання 150 тис. грн – чергової суми неправомірної вигоди.
Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили гроші та інші речові докази, які підтверджують незаконні дії.
Наразі затриманим поліцейським повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.
Операція з викриття та затримання зловмисників проводилась спільно з ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.