Президент Європарламенту звинуватив Росію в намаганні розділити ЄС зсередини

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що керівництво Росії намагається розділити Європейський Союз зсередини.

Про це він заявив сьогодні в Мюнхені під час Мюнхенської безпекової конференції.

”Я повністю поділяю точку зору Петра Порошенка (президента України), що наміри російського керівництва – розділити Європейський Союз зсередини. Антиєвропейські скептики, ісламофобські, гомофобські та будь-якого роду партії дуже сильно представлені в Європейському парламенті, я слухаю їх з моїми колегами кожного дня, і якщо я порівняю з риторикою партії Путіна в Росії месиджи, які вони розповсюджують по всій Європі, то вони однакові. І для мене це не є сюрпризом”, – заявив Шульц.

На підтримку своїх слів він навів ”добре відомий факт”, коли французька партія Національний Фронт ”отримала гроші від Росії”.

Президент ЄП нагадав, що у другій половині минулого століття в Європі погодилися з одним принципом, ”який може запобігти повторенню помилок першої частини століття”. ”Це – солідарність націй та взаємна повага. І це те, що Путін ставить під сумнів, збільшуючи кількість політичних партій в Європі, і це, між іншим, вже підвищилося до рівня урядів. У нас, в ЄС, є партії в урядах, в офісах, які ставлять під сумнів принципи солідарності, принцип взаємоповаги та міжнаціональної демократії”, – наголосив Шульц.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.