СБУ заявила про затримання “російського агента” в Укроборонпромі

Служба безпеки України затримала співробітника одного з підприємств концерну Укроборонпром, який діяв в інтересах військової розвідки РФ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Співробітники контррозвідки спільно з Головним слідчим управлінням СБ України затримали агента російської військової розвідки, який їхав до Воронежа на зустріч зі своїм куратором”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що житель Запоріжжя був завербований у 2014 році в анексованому Криму “на основі матеріальної зацікавленості і підтримки ідей «русского міра».

Чоловік за гроші збирав інформацію про підприємства оборонної промисловості та соціально-політичну обстановку в Запорізькій області.

Зібрані розвідувальні дані він посилав через відпрацьовані йому офіцером РФ канали електронного зв’язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Республіки Білорусь і тимчасово анексованого Криму, – розповіли в СБУ.

Правоохоронці затримали чоловіка під час перетину кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро-SD), на якому містилися зібрані для передачі російській стороні розвідувальні відомості.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та носії інформації, які використовувалися для опрацювання, зберігання та передачі розвідданих, а також засоби зв’язку з іноземною стороною.

Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочину за статтею про державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 діб.