Слідчі ДБР повідомили про підозру контррозвіднику СБУ, який продавав інформацію з телефонних розмов громадян

Слідчі Держаного бюро розслідувань повідомили про підозру співробітнику контррозвідки СБУ, який продавав інформацію, отриману під час прослуховування телефонних розмов громадян.

Як повідомила прес-служба Держбюро розслідувань, слідчими центрального апарату ДБР завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення працівником Управління контррозвідки Головного управління СБУ у Києві та Київській області низки злочинів.

Слідством встановлено, що правоохоронець за попередньою змовою з іншими особами вносив завідомо недостовірні дані до службових документів для отримання доступу до інформації про телефонні розмови громадян. У подальшому вказану інформацію спільники передавали замовникам в обмін на отримання матеріальної винагороди.

За результатами досудового розслідування працівник СБУ обвинувачується у порушенні таємниці телефонних розмов, вчиненої групою осіб за попередньою змовою; порушенні таємниці телефонних розмов з використанням спецзасобів, призначених для негласного зняття інформації; службовому підробленні та у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 163, ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).