Президент має намір у четвер скликати позачергову сесію ВР – Рябошапка

У президента Володимира Зеленського планують вже на четвер скликати позачергову сесію парламента і вимагати прийняти законодавство щодо Вищого антикорупційного суду.

Про це заявив радник президента Руслан Рябошапка.

“Зараз ми плануємо вже на четвер скликати позачергову сесію парламента. Ми будемо вимагати від парламента прийняти законодавство, яке дасть ефективно працювати Вищому антикорупційному суду. Ми будемо вимагати прийняти закон про незаконне збагачення. Крім того, буде ще кілька ініціатив, які ми будемо вимагати прийняти парламентом ще цього скликання. Очевидно, що в людей в головах вже вибори, але вони повинні виконати свій обов’язок”, – заявив Рябошапка.

Він також зазначив, що парламент нового скликання має переглянути антикорупційне законодавство.

“В новому парламенті ми хочемо переглянути те законодавство, що стосується запобігання корупції. Новий закон, який стосується декларацій, зокрема, корупції в політичному секторі. Ми хочемо переглянути процесуальне законодавство. Було прийнято дуже багато правок до нового КПК. Зокрема, так звані “правки Лозового”, які дуже сильно перешкоджають розслідуванню кримінальних справ”, – додав Рябошапка.