Джонсон планує провести дострокові вибори у Британії до літа 2020 року

Лідер Консервативної партії і прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон має намір провести дострокові загальні вибори у Великобританії до літа 2020 року.

Про це повідомляє в середу газета The Times з посиланням на прихильників екс-глави британського МЗС.

За їх даними, команда Джонсона збирається внести “рішучі корективи” у виборчу кампанію торі, і підготовка до них уже почалася. Один з його помічників сер Едвард Лістер прагне, за даними видання, залучити в партію нових прихильників і більше коштів від спонсорів з метою забезпечення успішної підготовки до виборів.

“Є бажання провести вибори, поки Лейбористську партію очолює Джеремі Корбін, – заявив виданню один з прихильників Джонсона. – Ця партія роз’єднана – Brexit (вихід Великобританії з ЄС) завдав їм потужного удару. Лейбористи не готові до участі у виборах”.

Водночас, як зауважує The Times, представник Джонсона сказав, що “планів щодо проведення виборів до 2022 року поки немає”. “Основна увага приділяється перемозі в кампанії” за пости лідера Консервативної партії і прем’єр-міністра.

Велика Британія повинна була покинути ЄС 29 березня 2019 року, тобто через два роки після подачі письмового повідомлення про вихід. Однак депутати Палати громад парламенту Сполученого Королівства тричі відхилили проект угоди про умови Brexit, якого прем’єр-міністр Тереза Мей досягла в ході переговорів з європейськими лідерами. У підсумку ЄС погодився перенести дату Brexit спочатку на квітень-травень, потім-на 31 жовтня.