Раптово помер другий президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов

У Туркменістані в суботу, 20 липня, раптово помер другий президент країни Гурбангули Бердимухамедов.

Йому було 62 роки.

Помер президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов

Про подію повідомив директор Центру моніторингу євразійських проблем Аслан Рубаев, пише “Говорить Москва“. За його словами, інформацію про смерть Бердимухамедова приховують секретні служби країни.

Люди, які мені повідомили (про смерть Бердимухамедова, – 24 канал) , живуть в Ашхабаді. Вони бізнесмени. Я коли запитав, чи точно, вони сказали: є знайомі, які працюють в спецслужбах, вони передають, що це так, що це трапилося, коли він вийшов у відпустку,
– сказав Рубаєв.

Причиною смерті ймовірно стала гостра ниркова недостатність. Офіційного підтвердження або спростування інформації про раптову смерть Бердимухамедова немає. Загалом, Туркменістан є однією з найбільш інформаційно закритих країн.

Зауважимо, 62-річний Бердимухамедов пішов у відпустку з посади президента 15 липня.

Офіційно став президентом Туркменістану з 14 лютого 2007 року. Після цього туркменістанці ще тричі обирали його главою держави. На останніх виборах у 2017 році за нього віддали голоси 97,69 % виборців.

За освітою був лікарем-стоматологом. Тому з 1997 року очолював міністерство охорони здоров’я. У 2001 році Бердимухамедов став віце-прем’єром, що займається охороною здоров’я, освітою і наукою, а з 2004 — культурою і ЗМІ.

Також Бердимухамедов був верховним головнокомандувачем Збройними силами Туркменістану, генералом армії та доктором медичних наук.