Юлію Сусляк, яку підозрюють у торгівлі дітьми, затримали в Азербайджані

Громадянку України Юлію Сусляк, яку підозрюють у торгівлі дітьми, затримали в Азербайджані.

Про це 21 липня заявив її адвокат Зураб Тодуа, передає “Руставі 2“.

За словами Тодуа, українку зняли з поїзда, коли вона поверталася з Баку в Тбілісі.

Сусляк стверджує, що грузинські прикордонники не впускають її на територію країни і утримують в контрольно-пропускному пункті “Садахло”.

У той же час російському агентству “ТАСС” в прес-службі міністерства внутрішніх справ Грузії повідомили, що українці відмовили у в’їзді до Грузії через відсутність у неї достатньої кількості грошей і страховки мандрівника.

За словами адвоката, 22 липня вона планувала провести прес-конференцію в Тбілісі.

В кінці травня 2019 року повідомлялося, що в Грузії затримали багатодітну матір з України, яку підозрюють у торгівлі дітьми. У квітні поточного року жінку затримала поліція Грузії, куди вона прилетіла рейсом Москва – Тбілісі разом з десятьма неповнолітніми дітьми. У поліції викликала підозру дата народження чотирьох дітей – 2017 рік.

Пізніше в МВС Грузії пояснили, що справа містить ознаки торгівлі людьми. Поліція приступила до розслідування інциденту. Зазначалося, що семеро з десяти дітей були народжені сурогатними матерями. Правоохоронці Грузії отримали інформацію про те, що діти знаходяться в двох прийомних сім’ях. У кожній з родин було по 5 дітей.

19 липня тбіліський міський суд звільнив українку Юлію Сусляк з-під варти.