Нова Зеландія планує створити реєстр власників вогнепальної зброї

Уряд Нової Зеландії планує створити національний реєстр власників вогнепальної зброї і посилити правила отримання ліцензій на володіння ним в якості другого етапу реформ після нападу на дві мечеті в місті Крайстчерч 15 березня.

Про це в понеділок повідомила прем’єр-міністр країни Джасінда Ардерн на прес-конференції.

Як повідомила газета New Zeland Herald, прем’єр зазначила, що до реєстру будуть внесені відомості про всю вогнепальну зброю в країні і власників ліцензій на неї, які необхідно буде оновлювати кожні п’ять років. Крім того, реформа передбачає посилення перевірок на отримання ліцензії і необхідність отримання дозволу для покупки частин зброї та амуніції. Уряд також планує заборонити купівлю вогнепальної зброї іноземцям і посилити контроль за продавцями зброї.

12 квітня в Новій Зеландії офіційно набув чинності закон, що забороняє оборот в країні штурмових і напівавтоматичних гвинтівок, а також боєприпасів до них. Ці заходи стали відповіддю на напади на дві мечеті в новозеландському місті Крайстчерч 15 березня, в результаті яких загинула 51 людина, ще 50 були поранені.