Трамп має намір обговорити з лідером демократів у Сенаті ситуацію з мігрантами з Мексики

Президент США Дональд Трамп заявив у неділю, що він має намір провести зустріч з лідером демократичної меншості в Сенаті Конгресу США Чаком Шумером (штат Нью-Йорк) з приводу ситуації з мігрантами на кордоні з Мексикою.

“Сенатор Чак Шумер і деякі інші сенатори-демократи нарешті відвідали південний кордон. Це чудово! Він сказав, що хоче зустрітися. Я призначу зустріч якомога швидше”, – написав Трамп на своїй сторінці в Twitter.

В кінці червня Трамп попередив, що співробітники американських правоохоронних відомств незабаром почнуть депортувати мільйони нелегальних мігрантів. Через кілька днів він оголосив, що проведення рейдів відкладається, оскільки правляча Республіканська партія сподівається укласти з демократами компромісне угоду, покликану сприяти вирішенню проблеми нелегальної міграції і посилення контролю на кордоні. У середині липня арешти нелегальних мігрантів з метою їх подальшої депортації почалися в деяких містах США.

Дональд Трамп ще під час своєї передвиборчої кампанії в 2016 році пообіцяв проводити більш жорстку імміграційну політику, а також посилити прикордонний контроль. Згідно з оцінками Міністерства внутрішньої безпеки США, в країні налічується приблизно 11 млн нелегальних мігрантів.