“Слуга народу” визначилась з посадами прем’єр-міністра та кандидатурами в Кабмін

Партія “Слуга народу” зможе запропонувати кілька кандидатур на посади в новий уряд України, в тому числі і на пост прем’єр-міністра.

Про це заявив голова партії Дмитро Разумков.

“У нас є на кожну посаду свої представники, це правда. Найчастіше є по кілька представників на ту чи іншу посаду, як у виконавчій владі, в кабінет міністрів, на посаду прем’єр-міністра, керівництва комітетів”, – сказав він в ефірі українського телеканалу ICTV.

Разумков підкреслив, що “принциповим є не персоналії, а якість тієї чи іншої людини”. Глава партії висловив сумніви, що колишні депутати з’являться в новому уряді України.

Разумков підтвердив попередню інформацію про те, що депутати від “Слуги народу” в новому складі Верховної Ради можуть самостійно сформувати більшість. При цьому він додав, що навіть при такій ситуації партія готова співпрацювати з іншими політичними силами, в тому числі у форматі коаліції.

Лідер пропрезидентської партії висловив надію, що ініціативи більшості будуть підтримуватися іншими депутатами Ради, в зв’язку з цим він назвав партію “Голос” Святослава Вакарчука і “Батьківщину” Юлії Тимошенко. Разумков додав, що в числі перших законів, які необхідно прийняти, будуть розглянуті проекти про зняття депутатської недоторканності, про механізм відкликання депутатів, про санкції для депутатів за неперсональное голосування.

Позачергові вибори до Верховної Ради пройшли на Україні 21 липня. В даний час ЦВК України опрацювала понад 80% протоколів.

“Слуга народу” лідирує з 42,85% голосів, результат “Опозиційною платформи – За життя” – 12,97%. Партія екс-президента Петра Порошенка “Європейська солідарність” займає третє місце з 8,33%. У “Батьківщини” – 8,10% голосів, у “Голоси” – 6,07%.