Зеленський підтримує ідею створення кримськотатарської автономії – Джемілєв

Національний лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що президент України Володимир Зеленський підтримує ідею створення кримськотатарської автономії.

Про це він сказав телеканалу ATR, коментуючи сьогоднішню зустріч з президентом України.

Джемілєв зазначив, що на зустрічі обговорювалося питання створення кримськотатарської національно-територіальної автономії.

«Ми повідомили, що робоча група закінчила роботу, і справа за тим, щоб подати законопроект у Верховну Раду. Зараз сприятлива ситуація в країні, велика фракція, і якщо буде воля президента, то прохідність цього законопроекту дуже перспективна. Ми побачили готовність самого президента, і якщо він зможе свою точку зору донести – за винятком деяких груп, які є в «Слузі народу», – то буде так, як скаже президент», – сказав Джемілєв.

За словами лідера кримських татар, Зеленський готовий скликати конституційну комісію, щоб розглянути підготовлені поправки до десятої глави Конституції, і вже після цього винести законопроект на розгляд Верховної Ради. Однак, додав Джемілєв, говорити, чи набере цей законопроект необхідні 300 голосів, поки що рано.

Відзначається, що в травні 2017 року в Україні було створено робочу групу з напрацювання пропозицій змін і доповнень до Конституції України щодо АР Крим.
У квітні 2018 року робоча група завершила роботу над поправками та прийняла текст змін і доповнень.