У Києві може подорожчати вода

У Київводоканалі перерахували вартість послуг на водопостачання та водовідведення.

Скоригований тариф становить 21,593 грн за куб. м (з ПДВ), що на 6% (або на 1,217 грн з ПДВ) вище діючого тарифу.

Як передає прес-служба Київводоканалу, така пропозиція обговорювалася на громадських слуханнях 19 серпня.

У водоканалі вважають, що коригування тарифів необхідне у зв’язку зі змінами в законодавстві України. По-перше, зміни в Законі Про ринок електроенергії вплинули на зростання витрати водоканалу на електрику. По-друге, зріс податок на землю.

“Запропоновано скорегувати три істотні статті витрат у структурі тарифу: заробітна плата, яка зараз є найнижчою в галузі, податок на землю і фінансові витрати”, – йдеться в повідомленні.

За розрахунками Київводоканалу, скоригований тариф на 2019 рік на послуги централізованого водопостачання та водовідведення становить 21,593 грн куб м (з ПДВ), що на 6% (або на 1,217 грн з ПДВ) вище діючого тарифу.

У водоканалі нагадують, що з 1 лютого 2019 року встановлено тариф на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів Києва в розмірі 20,376 грн (у т. ч. ПДВ 3,396 грн) за 1 куб. м.

Нові розрахунки і об’єктивність коригування тарифу перевірить Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.