США твердо підтримують демократичну та вільну Україну – Помпео

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє, що США твердо підтримують демократичну та вільну Україну в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом і Донбасом.

Про це йдеться у заяві Помпео, розміщеній на сайті Посольства США в Україні.

”Від імені президента Трампа та американського народу я вітаю всіх українців з 28-ю річницею незалежності вашої країни”, – зазначив Помпео.

”Сполучені Штати залишаються непохитними у своїй підтримці процвітаючої, демократичної та вільної України, захищеної в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи окуповані райони Донбасу і Крим, та її стійкості супроти російської агресії. Цьогорічні президентські й парламентські вибори підтвердили прагнення українців до мирного, заможного і демократичного майбутнього”, – наголосив держсекретар США.

Також він звернув увагу на слова президента України Володимира Зеленського, який сказав, що, ”реалізувавши свій потенціал, Україна може стати зразком для інших країн регіону та за його межами”.

”Сполучені Штати стоять разом з Україною в цей історичний момент можливостей, і ми сподіваємось на співпрацю з новим урядом та народом України для реалізації реформ, необхідних для успіху вашої країни”, – підкреслив Помпео.

Він також висловив «найкращі побажання до радісного Дня Незалежності та миру й достатку на рік, що попереду».