Німеччина вимагає закриття “Миротворця”

Уряд Німеччини засуджує сайт “Миротворець” і вимагає від української влади вжити заходів щодо його видалення.

Про це йдеться у заяві уряду Німеччини у відповідь на запит Лівої партії, повідомляє RT.

“Для федерального уряду сайт ставав темою для обговорень завжди, коли з’являється привід для цього, зокрема, після останніх президентських виборів в Україні в липні. Федеральний уряд дуже виразно засуджує “Миротворець” і вимагає від українського уряду та українських органів влади вжити заходів з видалення сайту”, – йдеться у повідомленні уряду.

Попри це, Німеччина не припинить фінансування різних проектів з просування демократії і розвитку громадянського суспільства в Україні.

“Мені відомо, що українські держструктури, на жаль, як і раніше активно користуються сайтом “Миротворець”. Якщо федеральний уряд дійсно хоче допомогти демократії в Україні, то він повинен вимагати від поки ще міністра внутрішніх справ Авакова почати кримінальне переслідування адміністраторів “Миротворця”, – повідомив депутат Бундестагу від Лівої партії Андрій Хунко.

Хунко заявив, що деякі німецькі політики, в тому числі й він сам, включені до списку “Миротворця”, яого він назвав “інструментом залякування всього українського народу і страшним пережитком епохи Порошенка”.