Окупанти не проводять демонтажу укріплень біля Станиці Луганської – СЦКК

Станом на дев’яту годину ранку 25 серпня окупаційна влада ОРЛО не проводила жодних демонтажних робіт на укріпленнях ділянки в Станиці Луганській.

Про це йдеться у повідомленні Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, яке оприлюднено прес-центром штабу ООС.

«Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що 25 серпня 2019 року, в черговий раз, піротехнічний підрозділ української сторони, в кількості 3 чоловіки, розпочали обстеження ділянки місцевості для проведення демонтажних робіт на ділянці Станиця Луганська. Зазначаємо, що станом на 09.00 годину зі сторони окупаційної влади будь яких інженерних робіт не проводиться», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на зазначену ділянку прибули представники СММ ОБСЄ з метою оцінки оперативної обстановки, з’ясування поточного стану справ на українській стороні та заходів, які проводяться.

«Варто наголосити, що українська сторона змушена зупинити всі роботи до початку синхронного демонтажу на ділянці розведення номер 1», – наголосила українська сторона в СЦКК.

Нагадаємо, 18 липня на той час представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення про демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській та його відбудову.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до мосту.

21 серпня прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання групи повідомила, що українські фахівці готові почати ремонт мосту біля Станиці Луганської з 22 серпня, але бойовики повинні демонтувати свій блокпост.