Зеленський пообіцяв відкрити інформацію про фінасування партії та каналів Медведчука

Влада володіє інформацією про обсяги фінансування та їхнє географічне походження партії “Опозиційна платформа – За Життя”, одним із лідерів якої є Віктор Медведчук.

“Партія Медведчука, там є ще великі питання, чи це його партія, чи там тимчасове об’єднання і хто вони такі. Є великі питання, звідки у них гроші на фінансування партії, звідки гроші на фінансування каналів. У нас є відповіді – обсяги кеша звідки і з якої країни вони все це отримують. І це буде дуже гучна історія, яка дуже погано закінчиться”, – сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю до 100 днів президенства, яке транслював канал “1+1”.

Водночас президент визнав, що його не цікавить власний рейтинг, бо він розуміє, що матиме помилки.

“Вони не є проросійські чи антиросійські. Я у свої кроках, словах говорю тільки про Україну. Хто інші країни – мене це зовсім не цікавить. Мені головне, щоб вони не підтримували бойовиків і щоб вони не були на нашій території, щоб їхні солдати і військові не були на території Донбасу і щоб ми припинили війну – все, що мене цікавить”, – констатував глава держави.

Нагадаємо, за часів президента Петра Порошенка обмін полоненими проходили виключно за безпосередньої участі Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Коли до влади прийшов Володимир Зеленський, він і його команда публічно відмовилися від послуг Медведчука.