ПАТ “Укрзалізниця” отримає від ЄБРР100 млн дол. США під єврооблігації

ПАТ “Укрзалізниця” отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку близько 100 млн дол. США під єврооблігації на термін до 2024 року з ефективною ставкою 7.292% річних.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

“Сьогодні між “Укрзалізницею” та Європейським банком реконструкції та розвитку в присутності міністра інфраструктури Владислава Криклія підписано рамкову угоду, згідно з якою 70% залучених 100 млн дол. США будуть спрямовані на модернізацію залізничної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів TEN-T. Ще 30% коштів компанія спрямує на оновлення засобів диспетчерської сигналізації та зв’язку, а також на удосконалення системи контролю залізничного трафіку”, – йдеться у повідомленні.

За словами Криклія, ці кошти залучаються за найнижчою за 8 років процентною ставкою, що свідчить про довіру міжнародних фінансових інститутів до політики уряду.

Україна погасила єврооблігації на суму 661 млн дол., які були випущені в листопаді 2015 року в рамках реструктуризації, а також нараховані відсотки об’ємом 444 млн дол., згідно з повідомленням Національного банку.