НАЗК внесло приписи керівникам Нацкомфінпослуг та Держрезерву

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) внесло приписи головам Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Ігорю Пашку і Державного агенства резерву Павлу Котову.

Про це повідомляє прес-службА НАЗК.

Як повідомляється, на засіданні НАЗК, яке відбулося 13 вересня, було прийнято рішення про внесення двох приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

“За результатами планових перевірок внесено приписи голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг Ігорю Пашку і в. о. голови Державного агентства резерву України Павлу Котову”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Нацкомфінпослуг НАЗК встановило порушення в частині здійснення контролю за поданням декларацій чиновниками, організації проведення спеціальних перевірок.

В Держрезерві, за даними НАЗК, не здійснили перевірку факту подання декларацій 17 посадовими особами і не повідомили про Національне агентство 21 разі неподання та/або несвоєчасне подання декларацій. Також порушення законодавства встановлені у частині організації проведення спеціальних перевірок.

“Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає усунути порушення вимог законодавства, а також ініціювати проведення службових розслідувань з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог законодавства. За результатами – вжити заходів у встановленому законом порядку”, – йдеться в повідомленні.