Офіс президента готує поїздку Зеленського до країн Латинської Америки у 2020 році

Офіс президента України Володимира Зеленського готує турне глави держави до країн Латинської Америки у 2020 році, повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

“Наприклад, Латинська Америка. Є країни, які, очевидно, потребували б більшої уваги з точки зору нашої зовнішньої політики. Плануватимемо в 2020 році візити президента… Турне до країн Латинської Америки, Бразилія. До речі, Бразилія вже висловлює готовність до візиту глави Української держави. Є інші країни, важливі з точки зору економіки – Аргентина, Чилі, Перу. Тому латиноамериканський напрямок отримає свою увагу з боку президента України в 2020 році”, – сказав Жовква на спільному засіданні парламентських комітетів з питань зовнішньої політики та інтеграції України з ЄС в середу, передає Інтерфакс.

За словами заступника голови Офісу президента, в ОП обізнані з ініціативами щодо активізації економічної та зовнішньополітичної взаємодії з країнами Африканського регіону.

“Такі пропозиції надходять до Офісу президента. Ми їх розглядаємо. Можливо, до кінця року буде певна важлива подія і в цьому напрямі”, – додав Жовква.