WSJ дізналася деталі доповіді про катастрофу Boeing 737 Max в Індонезії

Індонезійські слідчі визначили, що причинами аварії пасажирського Boeing 737 Max авіакомпанії Lion Air в жовтні 2018 року стали проблеми при проектуванні літака і брак контролю з боку регуляторів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерела. За їхніми даними, причинами катастрофи також стали помилки при пілотуванні і недоліки технічного обслуговування лайнера.

Слідчі відмовилися від коментарів. Очікується, що підсумковий варіант розслідування опублікують в листопаді. Представник Boeing сказав, що компанія продовжує співпрацювати з владою Індонезії. За даними WSJ, американські слідчі готуються оприлюднити кілька окремих рекомендацій з безпеки. Йдеться про підвищення кваліфікації пілотів при ручному керуванні літаком, а також посилення перевірки лайнерів. Крім цього в кінці місяця Національна рада з безпеки на транспорті США планує змінити процес сертифікації літаків, щоб перевірити різні типи бортових систем.

За словами співрозмовників WSJ, Boeing і Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) стурбовані тим, що в підсумковому звіті слідчих «будуть підкреслені» помилки в дизайні і сертифікації, допущені FAA.

Авіакатастрофа з Boeing 737 Max в Індонезії сталася 29 жовтня 2018 році. Літак авіакомпанії Lion Air, що летів з Джакарти в Панкалпінанг, впав в Яванське море через 13 хвилин після вильоту. На його борту знаходилися 189 чоловік, всі вони загинули.

10 березня 2019 р Boeing 737 Max авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів за маршрутом Аддіс-Абеба – Найробі, розбився через 6 хвилин після зльоту. Жертвами авіакатастрофи стали 157 осіб.