Зеленський вимагає в Уряду підвищити зарплату військовим

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у державному бюджеті на 2020 рік має бути передбачено відповідне фінансування для військовослужбовців.

Як повідомляє прес-служба президента в понеділок, Зеленський під час робочої поїздки до Київської області переглянув військові стрільби за участю військовослужбовців Нацгвардії та Держприкордонслужби, а також військову техніку.

“Глава держави позитивно оцінив те, що більшість продемонстрованої техніки – українського виробництва. Він відзначив високу професійну підготовку підрозділів та заявив, що у державному бюджеті на наступний рік необхідно передбачити належне фінансування для військових”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, президент переглянув спеціальні навчання Державної служби України з надзвичайних ситуацій і висловив сподівання, що продемонстровані підрозділами професійні навички застосовуватимуться під час ліквідації надзвичайних ситуацій у всіх регіонах України.

“Я вражений. Що залишається? Зараз усі працюють над бюджетом. Державі залишається знаходити гроші для наших рятувальників, нацгвардійців та всіх військових, підтримувати їх”, – наводить слова Зеленського прес-служба президента.

Як повідомлялося, 30 вересня Зеленський, міністри внутрішніх справ України та Туреччини Арсен Аваков і Сулейман Сойлу відвідали навчання МВС у Київській області.