КМУ призначив Наталію Новак тимчасово в.о.голови НАЗК

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 20 жовтня тимчасово поклав виконання обов’язків Голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на Наталію Новак.

Про це повідомляєтсья на сайті Кабміну.

Як зазначив премєр-міністр Олексій Гончарук у Telegram,

Новак має юридичну, економічну та історичну освіту. Має звання заслуженого економіста України, а також значний досвід роботи у сфері права.

Гончарук додав, що 18 жовтня набув чинності Закон, основною метою якого є вдосконалення діяльності НАЗК.

“Відповідно до цього Закону, протягом 5 днів з дня набрання ним чинності Уряд призначає особу, яка тимчасово виконуватиме обов’язки голови НАЗК. Водночас, згідно з цим Законом, вже протягом 2 місяців з дня набрання ним чинності Уряд проводить конкурс на зайняття посади голови за новим порядком. Ми зробимо все можливе, аби цей конкурс був взірцем відкритості та прозорості якісно нового держуправління”, – заявив Гончарук.

Гончарук додав, що впевнений, що протягом двох місяців Новак продемонструє якісні результати на користь інтересів країни.

Наталія Новак тричі обиралася депутатом Київської міської ради – III, IV і V скликань. З листопада 2012 – народний депутат Верховної Ради VII скликання, №11 у партійному списку партії Удар. На позачергових виборах до Верховної Ради 2014-го була обрана народним депутатом за партійним списком (№16) від Блоку Петра Порошенка. Була заступником голови комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.