Суд відкрив провадження за позовом Кличка до керівника Офісу президента України Андрія Богдана

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Віталія Кличка до керівника Офісу президента України Андрія Богдана.

Про це повідомляється на сайті Окружного адмінсуду.

Суд буде розглядати даний позов за правилами спрощеного позовного провадження без попередження (виклику) сторін.

“Позивач просить суд визнати протиправними та такими, які здійснені з перевищенням наданих повноважень, дії керівника Офісу президента України Андрія Богдана щодо звернення до уряду з листом про внесення подання президенту про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА”, – наголошується в повідомленні.

Раніше ОАСК відкрив провадження і призначив на 31 жовтня підготовче засідання по іншій справі за позовом Віталія Кличка до Кабінету міністрів України та глави уряду Олексія Гончарука. Суд просять визнати протиправними дії КМУ про внесення президенту України подання від 4 вересня про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації у зв’язку із закінченням терміну повноважень глави держави, а також скасувати пропозицію прем’єр-міністра, що датована 4 вересня, про звільнення позивача з посади голови КМДА.