Керівництво податкового комітету ВРУ підозрюють у корупції

Офіс президента підозрює членів парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики від партії “Слуга народу” в корупції при голосуванні за внесення до порядку денного Верховної Ради законопроектів 2047 (2047-1), які пропонують зміни у сфері оціночної діяльності у нерухомості.

Як написав на “Фейсбуці” колишній віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, в ОП підозрюють 11 народних депутатів від партії “Слуга народу”.

“Їх звинувачують в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні Комітету Верховної Ради… Офіс вимагає від депутатів-слуг пройти детектор брехні (поліграф)”, – написав Розенко.

Раніше керівник фракції Давид Арахамія писав у внутрішній чат фракції, що з вимогою пройти поліграф до нього телефонував президент.

Про вимогу ОП писав також заступник голови податкового комітету Олександр Дубинський. За його словами, ця вимога надійшла після звернення кількох нардепів, яким “не сподобалося голосування членів комітету”. Дубинський погодився пройти поліграф.

Самі ж депутати з комітету сприймають такі вимоги ОП в багнети, критикують своїх колег Андрія Мотоловца, Роксолану Підласу і голову комітету Данила Гетманцева за те, що вони донесли “неправдиву інформацію в ОПУ”.

Експертне співтовариство раніше звертало увагу на те, що ряд законодавчих ініціатив глави комітету Гетманцева збігається з висловлюваннями олігарха Ігоря Коломойського. Так, за словами економічного експерта Валерія Гейця, представивши у Верховну Раду законопроект №1210, він фактично виконав побажання олігарха Ігоря Коломойського в питанні підвищення рентних платежів.